Afgelopen jaar heeft het community art project TunnelArt617 heel wat kunnen betekenen voor de gemeenschap. De tunnels onder de rotonde van de N617 tussen Den Dungen en Sint-Michielsgestel waren eerst grauw, grijs en lelijk. Nu is het een openbaar kunstwerk wat de harten heeft gestolen van vele dorpsgenoten, jong en oud. Het is een prachtige en kleurrijke parade geworden van diverse kunstwerken in een landschap met zandgronden, rivieren Dommel en Aa, graslanden en lucht.

Maar naast al het tastbare wat elke dag weer te zien is in de tunnels, heeft het project ook iets anders opgeleverd. Het was ook een toonbeeld van samenhorigheid, community art. Van een toffe samenwerking tussen lokale kunstenaars en vrijwilligers en medewerkers van Cello en Kentalis met een beperking. Er kwam zoveel energie vrij in het project!

We willen de energie die we samen voelden, graag nog even vasthouden. En dat gaan we doen met een leuke gevarieerde expositie van een aantal kunstenaars die direct betrokken waren bij het project TunnelArt617. De kunstenaars tonen hun eigen kunst en kunnen ook een toelichting geven op hun bijdragen aan het project TunnelArt617.

We exposeren op 26 en 27 maart van 11:00 tot 16:00 in twee zalen van buurthuis Litserborg, Litserstraat 2 in Den Dungen. Kom gerust langs om onze kunstwerken te zien, een praatje te maken, wat films te zien over het project en om een kopje koffie of thee te drinken in het Grand Café. Je bent van harte welkom!

www.marcelrus.com

Project TunnelArt617 op de site van de gemeente

www.litserborg.nl

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

©2022 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?