Over Mij

Hallo! Ik ben Marcel Rus uit Nederland, Sint-Michielsgestel. Ik ben sinds 2008 kunstenaar. Ik maak figuratief abstracte werken. Ik heb na professionele workshops van kunstenaar Geert de Bruin de stap gemaakt naar groot werken met verschillende materialen. Basis is textiel, waarbij overbodige kleding gerecycled wordt. Ik werk veel op houten panelen en met acryl verf. Wil je zien hoe ik een kunstwerk maak? Kijk dan dit filmpje op YouTube!

Ik wil met behulp van kunst een boodschap verkondigen. De boodschap is eenvoudig: blijf je verwonderen over de schoonheid van het alledaagse. De zonnestraal, de ongedwongenheid van een kind, de wind in je haar. Zeker nu we in ons dagelijks leven vaker worden bedreigd, is het goed om te leven in het hier en nu en daar alles uit te halen wat er in zit.

Ik exposeer regelmatig met een specifiek thema bv dreiging in de wereld of life events zoals geboorte van mijn kinderen.  Ik heb exposities gehad in het Vughts Historisch Museum, Kultuurhuis Litserborg, designzaak Saliés, Galerie Living Art, Galerie Second Art, Stroomhuis Neerijnen en de Dutch Art Design Salon. Ik doe ook regelmatig mee met open atelierroutes in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Van kopers krijg ik terug dat ze de kunstwerken waarderen om het felle kleurgebruik, de tastbaarheid van de textiel en de rust die het uitstraalt. Ook vinden ze het fijn om het verhaal achter het kunstwerk te horen.

Mijn kunstwerken zijn tastbaar en blijven boeien. Ze passen in elk interieur, van strak tot landelijk, en zijn bovendien betaalbaar. Wil je mij als kunstenaar volgen? Like me op Facebook of Instagram (Marcel Rus Art)!

Naast zelf kunst maken ben ik ook actief als community art coördinator. Mijn meest recente project is het project TunnelArt617 waar we met zo’n veertig kunstenaars samen de tunnels onder de rotonde van de N617 hebben geschilderd. Zie project TunnelArt617  en een leuk filmpje.

Dit zijn mijn exposities so far:

2022: EuropArtFair, Westergas, Amsterdam, stand op kunstbeurs

2022: Tunnelartists, Litserborg, Den Dungen, samen met vijf andere kunstenaars

2021: Community Art project TunnelArt617, artistiek leider en kunstenaar

2020: Kunstlocatie Würth – Expositie In je Element

2020: Open Atelierroute Sint-Michielsgestel

2020: Stroomhuis Neerijnen – expositie

2019: ArtiBosch – Den Bosch eigen stand

2019: Art Eindhoven – eigen stand

2018: Litserborg, Den Dungen – expositie Ex-Positie

2018 : Kunstuitleen ‘s-Hertogenbosch

2017 : Litserborg, Den Dungen – expositie Oblivion

2016 – 2017 : Ebbing Opticien, Sint-Michielsgestel

2017 : Galerie Dutch Art Design Salon, Den Bosch

2016 : Second Hand, Den Bosch – doorlopende expositie

2015 : Litserborg, Sint-Michielsgestel – Expositie There

2013 : Qurius, Zaltbommel – Expositie

2012 – 2013 : Galerie Living Art, Den Bosch

2011 \ 2013 : Open Atelierroute Sint-Michielsgestel

2009-2010 : Stichting Vivivere – kunstveilingen

2008 : Salies, Vught – Expositie Home

2007 : Nescio, Den Bosch – Expositie Directions

2005-2006 : Salies, Vught – Expositie Beneath the surface

2004 : Vughts Historisch Museum, Vught

©2022 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?