Over Mij

Hallo! Ik ben Marcel Rus uit Nederland, Sint-Michielsgestel. Ik ben sinds 2008 kunstenaar. Ik maak figuratief abstracte werken. Ik heb na professionele workshops van kunstenaar Geert de Bruin de stap gemaakt naar groot werken met verschillende materialen. Basis is textiel, waarbij overbodige kleding gerecycled wordt. Ik werk veel op houten panelen en met acryl verf.

Ik wil met behulp van kunst een boodschap verkondigen. De boodschap is eenvoudig: blijf je verwonderen over de schoonheid van het alledaagse. De zonnestraal, de ongedwongenheid van een kind, de wind in je haar. Zeker nu we in ons dagelijks leven vaker worden bedreigd, is het goed om te leven in het hier en nu en daar alles uit te halen wat er in zit.

Ik exposeer regelmatig met een specifiek thema bv dreiging in de wereld of life events zoals geboorte van mijn kinderen.  Ik heb exposities gehad in het Vughts Historisch Museum, Kultuurhuis Litserborg, designzaak Saliés, Galerie Living Art, Galerie Second Art, Stroomhuis Neerijnen en de Dutch Art Design Salon. Ik doe ook regelmatig mee met open atelierroutes in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Van kopers krijg ik terug dat ze de kunstwerken waarderen om het felle kleurgebruik, de tastbaarheid van de textiel en de rust die het uitstraalt. Ook vinden ze het fijn om het verhaal achter het kunstwerk te horen.

Mijn kunstwerken zijn tastbaar en blijven boeien. Ze passen in elk interieur, van strak tot landelijk, en zijn bovendien betaalbaar. Wil je mij als kunstenaar volgen? Like me op Facebook (Marcel Rus Art), abonneer je op de nieuwsbrief via mijn website www.marcelrus.com of volg me op instagram.

Wil je zien hoe ik een kunstwerk maak? Kijk dan dit filmpje op YouTube!

©2022 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?