Knip-knip.

Hard klinkt de snoeischaar op de takken van de metershoge heg achter in de tuin. De snoeischaar wordt met de minuut zwaarder in mijn handen. Ik sta op de bovenste treden van de aluminium trap. Die wiebelt een beetje door de zachte ondergrond. Maar ik houd mijn evenwicht en knip driftig verder. Onder mij wordt de grond bedekt met takken en bladeren. Heel veel takken en bladeren. Ik zie dat ik mezelf een nieuwe uitdaging aan het geven ben: het straks weer wegwerken van al dat groen, voordat het smurrie wordt of voordat het gaat regenen.

Ik knip door. Hier een tak, daar een tak. Als ik even later van een afstand ga kijken, kan ik niet anders dan tevreden zijn. De heg is een heg die ik al ruim drie jaar links heb laten liggen. Opruimen van ruimtes die ik al tien jaar mijd. Achter schotten komen verborgen schatten tevoorschijn. En nog veel meer spullen die intussen al hun waarde hebben verloren. Een hele berg aan overbodige spullen verschuift van kasten en hoeken via marktplaats.nl en andere apps naar andere handen. Gratis en voor niets komen mensen dat ophalen gedecimeerd. Er is weer licht toegelaten tot het midden van de heg.

Eigenlijk voel ik me ontheemd. Mijn omgeving is mijn omgeving niet meer. Er zijn overal muren. Ik loop telkens tegen muren aan. En ik voel me ook afvlakken. Op de bank zitten zonder iets echt te doen. Daar waar ik vroeger zo’n behoefte aan had, rust en vrije tijd, heb ik nu te veel. En nu ga ik dit doen: snoeien!

Het geeft me een doel, nu ik werkeloos thuis zit. Alsof ik samen met al die fysieke spullen, ook in mijn hoofd aan het opruimen bent. Alle ballast wordt gelost. Alsof ik een luchtballon ben die wil gaan stijgen, maar dat pas kan gaan doen als er zand wordt geloosd. Ik kan weer lopen door ruimtes waarin fysieke spullen mij de doorgang hadden belemmerd. Ik kan weer nieuwe dingen bedenken doordat ik onbelangrijke zaken vergeet. Ik kan iets nieuws pakken omdat ik eerst het oude heb losgelaten.

Kijk verder met me mee, over mijn schouder, de komende weken op mijn website https:\\marcelrus.com ? Het wordt Fun!

Met vriendelijke groet,  Marcel Rus

 

http://marcelrus.com | marceljanrus@gmail.com | 06-83707970 | Facebook \ Insta Marcel Rus Art

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?