Ik parkeer mijn auto vlakbij Sluis 0 in s’-Hertogenbosch. Pak een parkeerticket voor een uurtje en loop naar de Kunstuitleen welke zich pal aan de sluis in de Zuid-Willemsvaart bevind. De zon schijnt en er is een licht windje. Ik kijk naar het statige witte gebouw en kijk nieuwsgierig in de etalage. Wat heeft zo’n kunstuitleen in petto?

Tot mijn genoegen merk ik een van mijn eigen werken op! Met gele en paarse vlakken en een schijnbare rode S staat het parmantig tussen allerlei andere werken te pronken in de etalage. Te wachten op iemand die het graag mee wil nemen naar huis om op te hangen. Ik glimlach alsof ik het werk groet en het werk mij herkend.

Dan loop ik de hoek om naar de openstaande deur. Ik voel me welkom. Binnen richt de beheerdster zich op van haar leesboek en kijkt me licht vorsend aan. ‘Goedemiddag’, klinkt het. Ik groet terug en stel me voor als een van de kunstenaars die in hun collectie is. Er volgt niet echt een blijk van herkenning. Ik had me ook niet bij haar ingeschreven maar bij een man. Enfin, ook goed. ‘Kijk maar rond, het is hier net een museum!’ zegt ze lachend. Ik zoek zelf naar mijn andere twee schilderijen. Tussen tientallen kunstwerken van veelal regionale kunstenaars. Her en der hangen en staan schilderijen en sculpturen. Alle stijlen en media door elkaar heen.

Er staat een werk van mij met gele en rode kleuren op de grond in een van de kamers van het gebouw. Een ander is wat verscholen achter andere werken. Er zijn mooie stukken bij! Wat een creativiteit van zovele kunstenaars. Ik neig er naar om iets mee te nemen naar huis, maar het huis is al vol met kunst.

Ik heb genoeg gezien. De werken worden goed beheerd. Het is nu enkel wachten op belangstelling. De beheerdster zwaait me uit als ik haar succes wens.

Wil je ook eens kijken bij deze kunstuitleen? Bezoek dan de site op het internet of op het adres Zuid-Willemsvaart 592 in ’s-Hertogenbosch. Openingstijden woensdag tot en met vrijdag 12:00-18:00 of zaterdag 10:00-17:00.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2018 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?