Als ik vanmorgen in de ochtendzon hardloop in de omgeving van Den Dungen, besef ik het. Ik ben een bevoorrecht man. Ik heb de keuze om wel of niet hard te lopen. Ik kan hard of zacht lopen. Mijn route, die bepaal ik zelf. Net als de lengte van de route. Ik kan stoppen en weer starten, wandelen en sprinten. Allemaal mijn geheel eigen keuze. Én ondertussen kijk ik naar de natuur om me heen als een fantastische film.

Een natuurfilm waartegen Discovery helemaal niet op kan boksen. Het kwaken van de kikkers die verder onzichtbaar blijven. De klaprozen die dit jaar nog feller rood zijn dan anders. De meanderende rivier waarvan het water alsmaar doorstroomt. De paden die me de weg wijzen. De passanten die me groeten en die ik groet. Ergens klapwiekt een blauwe reiger uit een modderige sloot. Ik hoor het geluid eerst en dan pas zie ik het beest zijn grote vleugels uitslaan. Ik voel de wind, zie de wind in de bomen met het lichtgroene frisse blad. De koeien die me gedachteloos en door malend aanstaren. Ik geniet van die film.

Ik wel, ik kan genieten van deze tien kilometer hardlopen. En ik besef ook dat ik momenteel een sponsorloop loop voor vluchtelingen. In de maand juni laat ik mijn kilometers tellen. Ik ga uiteindelijk 114 kilometer hardlopen. Van Lviv in Oekraïne naar Przemysl in Polen. Dat is de vluchtroute die al veel Oekraïners hebben genomen. Ík loop de kilometers in vrijheid en in mijn eigen omgeving rond Sint Michielsgestel. Ik heb de vrijheid om te stoppen, de geuren op te snuiven, het felrode van de klaprozen te bewonderen. Hoe anders zullen de vluchtelingen een tocht van 114 kilometer ervaren.

Tot nu toe heb ik twintig kilometer hard gelopen. Met mijn sportieve prestatie steun ik de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis.

Help me mee en doneer! Al heel veel mensen uit mijn omgeving, vrienden, familie, collega’s van het werk en in de kunst, hebben me al gesteund. Fantastisch, al die support. Let wel : het hoeft niet, en het kan wel.

https://www.kilometersvoorkansen.nl/fundraisers/marcelrus

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

©2022 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?