Hope

Het scherm in mijn atelier houdt de ergste warmte tegen. Maar toch stijgt de temperatuur met de minuut. Ik kijk naar het houten paneel voor me. Ongeveer 70 x 80 centimeter groot. En, nu ik het net in de primer heb gezet, is het vooral maagdelijk wit. Klaar om mijn gedachten te ontvangen. En nu?

Het is altijd al zo geweest. Inspiratie is er altijd. Alsof ik een klepje open zet en dat er dan een stortvloed aan ideeën uit mijn hoofd komt zetten. Maar nu kijk ik naar het paneel en weet het even niet. Wat voor beeld doet recht aan mijn ‘mood’ vandaag?

Al meer dan vier maanden zitten we thuis in intelligente lockdown. Thuiswerken. Thuisleren. Af en toe een boodschap of bezoek aan familie of vrienden, met de dreiging van besmetting met corona die je daar gratis bij krijgt tegenwoordig. Maar vooral thuis. Het biedt mij een overzichtelijk, versimpeld leven. Maar ook een zonder de variatie die ik, naar ik nu ervaar, zo nodig heb om me fijn te voelen.

Ik vraag me af. Ik vraag me zoveel dingen af. Hoe was het eerst? Die schijnzekerheid. Die bubble waarin we leefden terwijl corona op kwam zetten. Hoe zal die nieuwe werkelijkheid eruit komen te zien? Moeten we die verdomde afstand tot elkaar blijven houden? Komt er een definitieve oplossing? Het is blanco voor me. Wit. Al zit in het wit toch wel gradaties. Want natuurlijk komt er een nieuw evenwicht. Natuurlijk zijn we meer bewust geworden van onze keuzes in ons dagelijks leven. En zal het leven meer risicobewust en gepland worden uitgevoerd.

Ik knip het textiel. Wat eerst een kledingstuk is, een laken of een handdoek wordt een onderdeel van iets nieuws. Mijn beeld van waar ik sta. En na het knippen en plakken verf ik het textiel tot een kloppend geheel. Het wit overheerst. De toekomst, daar staat het voor. Het zwart is ook dominant en staat voor de continue dreiging. Maar zie, het geel staat voor de hoop die ik heb dat alles goed komt.

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?