Het is een rare tijd. Een tijd die we nog nooit hebben meegemaakt. In ons leven althans. Vroeger was er natuurlijk wel van die periodes waar een ziekte toesloeg en slachtoffers maakte. Maar dat een virus zoals Corona ons thuis zou houden, dat had ik toch niet kunnen vermoeden toen we het jaar 2020 in januari feestelijk startten.

Hoe toepasselijk is nu onze kerst- en nieuwjaarskaart. We maken die altijd zelf, met een afbeelding van ons als gezin. En een spreuk of gedicht erbij. Dit jaar leek me wel goed om de spreuk ‘Zorg voor jezelf, zorg voor anderen’ mee te geven. Hoe toepasselijk…

We zitten nu noodgedwongen thuis. Af en toe lopen we eruit, zeker met het mooie weer. En lopen dan om voor passanten. Maar de meeste tijd zitten we binnen. Met de handen gebonden op onze rug. Geen evenementen. Geen reizen naar werk. Geen sport voor de kinderen en voor onszelf.

Het beangstigt me. Het virus hangt in de lucht en kan iedereen besmetten. Met de dood tot gevolg. Die willekeur heb ik getracht te verbeelden in een kunstwerk. De mensen om mij heen, mijn gezin, de dorpelingen, mijn familie, ikzelf. Het is willekeur wie geraakt wordt (de zwarte strepen) en wie straks de brokstukken mag lijmen van gezin en maatschappij (de kleurige strepen).

Ik verwonder me altijd wel over het leven. Wil daar ook graag bij stilstaan. Zeker nu is dat aan de orde. Een normaal leven is niet vanzelfsprekend. Maar een klein wonder.

Stay safe! Stay at home!

www.marcelrus.com

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?