Dit is de locatie: Maaskantje, huiskamer, bank. Dit is de datum en tijd: 25 maart 2022, rond 22:00. Dit is mijn status: moe na een week werken. Eerder die dag had ik al gekeken naar of er al bericht was van de kunstwedstrijd ‘Vrij’. Deze wedstrijd is georganiseerd door de organisatie The Business Factory. Met mijn deelname steun ik het goede doel van Stichting Reout, die zich inzet voor jongeren en gezinnen die het financieel zwaar hebben. Het thema is ‘Vrij’ en wat het voor mij betekend.

Eerder die dag zag ik al dat de organisatie alle 111 ingezonden kunstwerken plus motivatie op de site had geplaatst. Ik stond ineens met mijn kunstwerk over de zee tussen allerlei andere kunstuitingen. Maar dat zou pas een eerste stap zijn. Die dag zal de organisatie ook bekend maken wie er door zou gaan naar de finale. Als laatste dertig finalisten.

De keuze jury bestaat uit vijf mensen waaronder een marketeer, de burgemeester van Huizen, de directeur van het Singer Museum en Lita Caballut, kunstenares. Zeker de laatste tovert een glimlach op mijn gezicht. Zij is ook regelmatig een jury lid op TV. Onder andere bij Project Rembrandt en bij Dreamschool. En daar valt ze op met haar Spaanse accent en temperament. En haar gevoel voor wat een kunstuiting kan teweegbrengen. Ik herinner me nog hoe bij Dreamschool iemand een tekening moest maken en deze vervolgens moest oprollen waarmee de tekening schade op zou lopen. Dat zorgde voor veel discussie. En nu buigt diezelfde Lita zich over mijn kunstwerk, ha!

Enfin, ik zit dus op de bank wat verveeld te scrollen over apps en e-mails. Ineens popt een bericht op. Van de kunstwedstrijd ‘Vrij’. Met de titel ‘Dit zijn de dertig finalisten van de kunstwedstrijd’. Ik open de email. De eerste finalist knalt van mijn telefoon af. Ik wacht heel even met het door scrollen naar de andere 29 finalisten. Nu is het nog zo dat ik finalist zou kunnen zijn. Dat zou gaaf zijn. Na de lichte aarzeling, scrol ik verder. En ineens, ergens halverwege, popt mijn blauw-witte zee op. Hoera! Ik ben door naar de volgende ronde! Ik ben, ook door Lita, als finalist van de kunstwedstrijd ‘Vrij’ gekozen!

Dit zijn alle ingezonden werken: Kunstwedstrijd Vrij!.

Dit zijn de 30 finalisten van Kunstwedstrijd Vrij!.

Dit is het programma op 10 april: www.parade-vrij.nl.

En dit is mijn website: www.marcelrus.com.

 

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

©2022 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?