abstracte kunst

Na de korte bespreking over de expositie eind januari 2020 reed ik via Neerijnen de steile dijk op die het dorp scheidde van de uiterwaarden. Het was koud en de zon scheen volop. Fris winterweer. Bovenop de dijk parkeerde ik mijn auto aan de rand van de dijk. Heel even dacht ik aan wat scenario’s als ik de auto net even te ver door zou rijden. De dijk is best steil en dat zou toch echt wel exit auto betekenen. En wellicht met mij erbij. Enfin, even wat marge inbouwen…

Ik liep over de dijk en was daar echt niet de enige mens. Veelal stellen liepen me tegemoet die zichtbaar genoten van de mooie natuur. In de verte schitterden de toren van Zaltbommel en de brug over de Waal. Ertussen de uiterwaarden. Weilanden met bomen als scheiding. Herten. Poelen met gekapte en vooral niet gekapte knotwilgen. Wat een fantastisch gezicht!

Richting Waardenburg vond ik een stenen trap naar beneden. Zo kon ik dichterbij de knotwilgen komen. Ze waren kromgetrokken als oude mensen. Met gaten erin. En vaak bemost. De grond eromheen was zompig. De zon en de knotwilgen vormden een fantastisch decor. Ik genoot volop.

Teruglopend dacht ik aan hoe ik de naderende expositie kon gaan inrichten. Via een vriend werd ik getipt over het Stroomhuis in Neerijnen. Een oud verlaten pand waarin vroeger de stroom werd geleverd. Nu is het behouden voor culturele activiteiten en is er ook een restaurant in gevestigd. Voor bezoekers van het Stroomhuis en voor de wandelaren in de bossen eromheen.

De vrijwilliger die me te woord had gestaan liet me de expositiezaal zien. Deze open ruimte met veel licht bood nu ruimte aan een expositie van mozaïek. Ik beeldde me in hoe mijn kunstwerken, samen met die van andere kunstenaren, samen een nieuwe expositie zouden vormen met het thema Recycling. Ik kon niet anders dan blij zijn met het aanbod om juist daar te exposeren.

Kom je ook kijken volgend jaar? De expositie loopt van 23 januari tot en met 23 februari 2020 in het Stroomhuis in Neerijnen. Een mooie trip: eerst naar een leuke expositie, dan wandelen op de dijk en daarna een kop koffie of thee in het Stroomhuis. Ik zie je graag!

 

https://stroomhuisneerijnen.nl/

https://marcelrus.com | marceljanrus@gmail.com | 0683707970 | Facebook\Insta\Pinterest Marcel Rus Art

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?