Eén van de kunstwerken staat al klaar. Het is een vierkant kunstwerk van een meter bij een meter. Opgebouwd uit wel honderd stroken textiel. Geverfd in eerst primaire kleuren en daarna overgeschilderd met een witte verf wat de kleuren zo diep maakt. De stalen lijst van mijn vader maakt het geheel af, zeker met de random lasspetters en her en der wat roest. Het staat al klaar voor de expositie waar ik super naar uit kijk: de EuropArtFair in Amsterdam.

‘The monumental Gashouder at the Westergas, Amsterdam is hosting the EuropArtFair’ staat er op de website www.europartfair.com. Ik zie het al voor me. De gietijzeren structuur van de Westergasfabriek. De ronde vorm die het pand een sfeervolle circus achtige uitstraling geeft. Hoe de omgeving en mijn werken met elkaar gaan interacteren. Alsof ze er altijd al hadden moeten zijn. Als ik in mijn atelier sta en kijk door mijn half dichtgeknepen ogen dan zie ik de kunstminnende bezoekers langskomen op mijn stand. De grote schilderijen, het nieuwe werk, het hangt statig en trots tegen de zwarte achtergrond. Ik geef toelichting of laat de bezoekers gewoonweg de kunst ervaren.

Het überhaupt al kunnen exposeren in de Westergasfabriek geeft mij al een goed gevoel. Een plantje wat is ontkiemd nadat er een zaadje was geplant toen ik ooit een andere kunst expositie daar bezocht. Ik had fifty fifty oog voor de kunst en voor het monumentale gebouw.

Het is nu nog even wachten op de expositie. De EuropArtFair wordt gehouden op 1 oktober tussen 11:00 en 20:00 en 2 oktober tussen 11:00 en 17:00. Toegang kost 15 euro. Er zijn ruim honderd kunstenaars uit binnen- en buitenland die zich van hun beste kant laten zien. Natuurlijk ben je van harte welkom!

www.europartfair.com

https://europartfair.com/participants/2022/

www.marcelrus.com

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

©2022 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?