De deur staat uitnodigend open van het grote pand. Het is een mooie dag in Vught. De rotonde wijst tientallen auto’s de weg, van onder andere de Esschestraat naar de Martinilaan. Ik stap nieuwsgierig de galerie in van Ton van Grieken, ART verhuur galerie. Ton heeft al jaren deze galerie, sinds 1992. Met de grijze haren achterover gekamd zit hij aan zijn bureau temidden van tientallen kunstwerken. Ik groet hem en loop door naar een 2e ruimte waarin nog meer kunstwerken vragen om mijn aandacht. Briljante foto’s, grote schilderijen. Veelal modern werk, collages. Een enkel object op een stenen sokkel.

‘Kan ik wat voor je doen?’ vraagt Ton. Ik vertel hem dat ik kunstenaar ben en op zoek ben naar een galerie die me kan representeren. Ton neemt me op en wenkt dan naar zijn bureau. ‘Ga zitten, lust je koffie?’ Hij loopt weg naar een keuken achterin het ruime pand. Ik ga niet direct zitten, maar bekijk de collectie rondom ons. ‘Ik heb achterin mijn auto schilderijen liggen. Is het iets om die even op te halen?’ Mijn auto staat aan de andere kant van de rotonde. Ik haal de auto en parkeer deze in de Theresialaan pal naast de ART galerie.

Ik pik twee kunstwerken uit: een langwerpig werk voorstellende een tijdslijn met goede en slechte fasen. Met een stalen lijst eromheen die nog door mijn vader is gemaakt. En een vierkant werk op linnen doek met een gezicht erop. Ton bekijkt de werken goed en wil dan meelopen naar de auto om de andere werken te bekijken. Hij pikt nog een ander langwerpig werk uit en neemt die mee naar binnen.

Wat blijkt: hij heeft een klant die op proef ander werk heeft hangen, ook in de lengte, twee naast elkaar. Maar deze vindt de werken die zij nu heeft hangen niet leuk genoeg en zoekt iets anders. Ton boog er die ochtend net zijn hoofd over. Zoveel werken langwerpig heeft hij nu niet staan. En dan kom ik binnen lopen! The right time, the right place. Ik laat de twee langwerpige kunstwerken achter, geef Ton een hand, bedank voor de koffie en ga weer op pad.

Ton zal daarna de werken langsbrengen bij de klant in Vught. Een week later zijn de beide werken verkocht! Hartstikke fijn natuurlijk en het begin van een nieuwe samenwerking. Vanaf deze week werken Marcel Rus Art en AVG samen.

Kom ook langs bij deze veelzijdige galerie in Vught, ART Verhuur Galerie (AVG). De deur staat open. Er wacht een groot en divers aanbod op je aandacht. Waaronder nu twee werken van mij. Adres is Theresialaan 111 Vught.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2019 Marcel Rus

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?