Terug naar Colorfield Performance

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de opbouw van The Colorfield Performance in Elst. Sinds begin mei zijn de eerste kunstenaars gestart met hun bijdrage aan dit mooie project wat nog tot september duurt.

Maar wat is dat nu eigenlijk? Colorfield Performance? Nou, het is een kunstwerk wat bestaat uit honderden panelen welke door individuele kunstenaars ter plekke, in park Lingezegen in Elst, worden beschilderd. Samen maken deze in totaal 455 kunstenaars uit 19 verschillende landen, één groot kunstwerk in de vorm van een trapezium. De kunstwerken staan gewoon in de buitenlucht en het park is vrij toegankelijk. Bezoekers zien dan het werk telkens verder uitgebreid worden. Het is een vrolijke combinatie van diverse stijlen.

Jaren geleden deed ik ook mee aan een eerdere editie van dit toffe project. Wat me bij blijft is hoe fijn en inspirerend het is om in de buitenlucht samen met een groep van zes kunstenaars in één dag een volledig werk te maken. Met links van me iemand die binnen een uur klaar was en rechts iemand die thuis al een maquette had gemaakt en deze vergroot opnieuw ging maken ter plekke en nog lang niet klaar was toen ik vertrok.

Natuurlijk moest ik hier wel even over nadenken. Immers, hoe ik een kunstwerk maak, kost meestal enkele dagen. Nu heb ik stroken textiel vooraf geprepareerd tegen vochtopname en zo neem ik deze ook mee naar Elst. Daar timmer en plak ik deze op het houten paneel en ga ik het daarna beschilderen met primaire kleuren en daarna met witte verf die de organisator Dirk Hakze faciliteert.

Ik heb er zin in! Op 16 juni vanaf 9:00 sta ik in het park met collega kunstenaars te genieten van weer een nieuw creatief proces. Je mag zeker langskomen als je wilt!

www.colourfieldperformance.nl

Park Lingezegen, De Park 10 Elst

www.marcelrus.com