Samenwerking met Galerie Dutch Luxury Design

Als we de grote zware deur open doen, zien we in het statige gebouw in Buren een hoge hal. Een hal waarop meerdere deuren uitkomen en een grote houten trap naar boven leidt. Elke deur lijkt te leiden naar winkels waar we eerder langsliepen. In de hal zelf zijn de overgebleven muren bedekt met kunstwerken. Ik ga op mijn gevoel af en loop de trap op naar boven. Daar komt Ruud op ons afgelopen. De vloer kraakt onder zijn voeten.

Ik herken hem van de expositie EuropArtFair. Een lange charismatische man. Daar in de Westergas in Amsterdam ontmoetten we elkaar eerder begin oktober en raakten we met elkaar in gesprek. Over kunst en wat het met je kan doen. ‘Ik wil je graag in mijn collectie opnemen,’ gaf hij toen aan met zijn warme stem, ‘Je werk trekt me aan.’ Zijn galerie Dutch Luxury Design met dito internet website biedt tientallen kunstenaars vanuit diverse genres de kans zich te laten zien aan een breed publiek.

Aan een zware houten tafel midden in de galerie maken we kennis met elkaar. Ik ben er samen met mijn vrouw Suzan. Ruud is er samen met zijn vrouw Margreet. We praten over hoe zij zijn gekomen tot hun galerie. Ik praat hoe ik kom tot mijn kunst. Wat me drijft en aantrekt. Hoe ik verder in het leven sta. Ruud praat over personal branding en dat dat een steeds belangrijker deel wordt van de kunst. We maken contact, verbinden ons, en er groeit een wederzijds vertrouwen.

Later haal ik uit de auto een aantal kunstwerken. Ik zet ze neer tussen de getoonde kunstwerken in de galerie en zo wordt deze nieuwe fase heel tastbaar. Het werk ‘Roam’ toont zijn diepte en verhaal in het daglicht wat van buiten naar binnen stroomt. Margreet ziet het werk voor de eerste keer en toont haar bewondering. Suzan benoemt de reacties van het publiek van de Amsterdamse beurs EuropArtFair: meditatief, rustgevend, nordic, zen. En hoe vooral ook jongeren zich aangetrokken voelen tot het werk. Alsof juist zij de rust zoeken die het werk biedt.

We besluiten samen te gaan werken. De contracten worden ondertekend. Als we later bijpraten in het plaatselijk restaurant dan voelt het nog steeds goed. Een nieuwe fase met nieuwe mensen.

Check hoe mijn werk nu ook via de galerie Dutch Luxury Design wordt aangeboden. En kom langs in Buren bij de galerie. Ik exposeer daar komend jaar tweede kwartaal.

www.dutchluxurydesign.com

www.dutchluxurydesign.com/nl/onze-kunstenaars/marcel-rus

www.marcelrus.com